Jag köpte naturella kycklingfiléer, de vet man ju iaf nästan vad de innehåller. Sen skar jag dem till lite mindre bitar, i nuggets-storlek. Bitarna panerade jag, alltså doppade i ägg och en blandning med kokosflingor och kryddor efter smak. Bitarna stektes i en varm panna med olja, hoppade över smöret den här gången av den orsaken att jag tänkte mig att smakkombinationen olja-nuggets passade bättre än smör-nuggets men var och en väljer ju vad man steker i. Klart!
För att få lite HF också finns det ju miljontals kalla såser med hög fetthalt, t.ex. en sås baserad på majonnäs passar bra till kycklingen.
![]() |
Bilden är lånad av Matplatsen för att få en bild av hur nuggetsen blir, de här är däremot panerade i vanligt ströbröd. |
2 kommentarer:
Nu vet jag vad jag ska äta ikväll! Tack för att du delar med dig. Ha en skön helg!/Iris
Varsågod :) jag tyckte iaf de var riktigt goda!
Skicka en kommentar