Traditionellt sägs det att bröllopet ska inom ett år efter förlovningen. Så gjorde inte jag och M. Orsaken var att vi redan hade varit tillsammans 4,5 år och visste att vi ville gifta oss men ekonomin tillät inte ett bröllop. Många har försökt övertala oss med "pappa betalar" eller "ett bröllop behöver inte vara så dyrt". Jag kommer i ett senare inlägg att fundera närmare kring budgeten.
När man väljer datum för bröllopet kan man välja ett speciellt datum för brudparet, t.ex. en årsdag eller ett datum som av någon annan orsak betyder något speciellt. Många gifte sig t.ex. 070707. När vi valde datum tittade vi nog igenom kalendern för att se om något speciellt datum skulle hittas men för oss övervägde nog tiden på året ist.
Sommarbröllop är väl kanske det mest traditionella. Sommarbröllopen har sin charm och naturen är vacker även om det skulle regna. Det negativa är ju att många andra också gifter sig under sommaren så har man som vi många vänner som tänkt gifta sig samma år så lönar det kanske sig att kolla med dem så man inte dubbelbokar. Samma gäller semestrarna, det lönar sig att informera i tid så att inte alla gäster åker iväg på semesterresa samtidigt som bröllopet.
Höstbröllop tror jag har blivit mycket vanligare den senaste tiden. Och visst bjuder hösten på underbara färger och mysigt mörker till kvällen. Det förtsa negativa jag kommer att tänka på är regnet och leriga vägar, ingen vill väl ha en lerig klänning.
Vinterbröllop tycker jag är riktigt festliga. Då får bruden och alla gäster glittra ikapp med snön. Och vad är inte mysigare än tända ljus på borden som dekoration.
Vårbröllop har också blivit mera populära den senaste tiden. Ifjol gifte sig min kusin på våren och ack vad vackert det var. Fast för mig är det nog en lite väl stor chansning att ha ett vårbröllop när man inte vet om snön hinner smälta, om det hinner torka upp eller som det snöslaskar hela dagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar