tisdag 6 december 2011

LCHF pepparkakor

Jag tänkte sprida receptet vidare även om jag själv inte testat att baka de här pepparkakorna. Pepparkakorna ska passa för oss LCHF:are. Jag väljer ändå att äta vanliga pepparkakor men istället nöja mig med en. Samma princip gäller bröd för mig. Numera finns det lågkolhydratbröd i butiken. Jag har ännu inte smakat brödet men de jag pratat med verkar vara mycket missnöjda. Istället njuter jag nångång ibland av en skiva riktigt gott bröd med mycket pålägg ifall jag känner att jag vill ha bröd.

Jag har nu kommit så lång att jag känner att jag klarar av endel kolhydrater ibland utan att ha några problem att nöja mig med lite och sen igen övergå till lågkolhydratkost.

Det här receptet har jag lånat från Kostvägen


2 dl mandelmjöl
125 g smör
0.5 dl sukrin

2 krm mald kryddnejlika  
2 krm kardemumma
3 krm kanel
1 ms kfiber husk
1 dl kokosmjöl
2 vispade äggvitor

Smält smör och rör ner kryddor och sukrin. Tillsätt mandelmjölet och fiberhusken och låt stå ca en halvtimme. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten och tillsätt kokosmjölet. Forma till en rulle och lägg i folie i kylen.

Kavla ut degen (mellan plast) eller skär runta kakor direkt från rullen.
Låt vara i ugnen ca 7-10 minuter på 200 grader. Kolla konsistensen och om du vill ha dem hårdare, låt torka i ugnen på LÅG temp (50-70 grader) ca en halvtimme-1 timme.

Inga kommentarer: