Rostbiffen stekte jag först snabbt i olja och smör för att få snygg färg på alla sidor sen sätte jag stegen i ugnen 125 grader tills stektermometern visade 60 grader. Sen klädde jag in steken i folie tillsammans med salt och svartpeppar och lät den vila 15 minuter. När jag skar upp köttet var det fortfarande lite rött men helt perfekt för min smak, jag gillar varken riktigt rött kött eller helt well done.
Sparrisen tänkte jag att jag ville testa på eftersom den anses vara lite lyx nu på våren. Enligt mig var sparrisen ingen smakupplevelse direkt men den gick ner. Ingen grönsak jag köper igen tror jag.
Hollandaise trodde jag var svår att göra men nej. Jag smälte 150 g smör och vispade ihop tre äggulor, lite citron, salt och vitpeppar i en annan kastrull. Samtidigt som jag vispade hällde jag i det smälta smöret och värmde upp såsen till sen blev tjockare (har man termometer ska såsen hållas under 70 grader, annars skär den sig).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar